Hvorfor bruke boligstyling?

Mye har skjedd de siste 10 årene når det kommer til boligsalg. Det har blitt lettere for en kjøper å finne fram til boligen som dekker akkurat de behovene man har, og man kan lett bla seg gjennom flere nye boliger på markedet hver dag. Da er det viktig å prøve å fange oppmerksomheten til den som blar seg gjennom bolig etter bolig.

Norge er ett av landene i Europa som bruker mest penger på oppussing hvert år. Da sier det seg selv at det finnes mange der ute med stor interesse for interiør, og har derfor enda høyere krav på hvordan en bolig skal se ut.

En viktig oppgave boligstylister har er å holde seg oppdatert på trender innen interiør. Boligstylister bytter ut varelageret sitt hyppig slik at man alltid har” det nyeste”. Da vil alltid boligen framstå som moderne og up to date.

Konsultasjon:

Det å engasjere en profesjonell boligstylist har nå blitt like normalt som å engasjere en eiendomsmegler og en profesjonell fotograf. 

Det er ikke alltid det er nødvendig med en full styling av boligen.  Som nevnt over er det mange interiør- interesserte mennesker her i landet, og derfor kan det for mange holde med en konsultasjonstime med boligstylist. Selv om private personer ofte er flinke på interiør er det annerledes å style for salg og foto enn når man lever i boligen selv. For eksempel vil de aller fleste ha behov for både skittentøyskurv på badet og en knaggrekke med ytterjakker i gangen, men dette vil se rotete ut på bilder og lite flatterende på visning og bør derfor fjernes.   Dette er slike tips man kan få når man engasjerer en stylist til en konsultasjonstime. 

Medium styling:

Uansett om man er flink på interiør eller ikke, kan det også hende at tid og energi ikke strekker til når det kommer til salg av bolig. Det er mye man må tenke på og det er ofte en litt følelsesladet prosess å skulle selge sitt eget hjem. Da kan det være fint å ha muligheten til å ta seg av det mest nødvendige selv, og la noen andre ta seg av jobben med å style.

Skal man style boligen selv bruker man gjerne mye tid og penger på å handle inn «det lille ekstra”, noe man burde ta med i vurderingen om man skal engasjere en boligstylist eller ikke.

Hvis man engasjerer en stylist kan man sette sammen en pakke etter behov. Stylisten kan ta seg av stylingen i hele boligen samt sette inn andre møbler som trengs. Kanskje man skulle hatt et nytt teppe under spisebordet, eller en lenestol på stuen? Da er dette noe man kan få i en pakke med stylingen, så slipper man å bruke penger på noe man i utgangspunktet kun trenger til salget av denne boligen og ikke nødvendigvis noe man vil ha med seg videre på flyttelasset.

Full styling:

Mange vil nok argumentere for at det er boligen i seg selv man skal selge, og ikke møblene, derfor ser man kanskje ikke vitsen i å sette inn masse møbler og interiør framfor å selge en tom bolig.
Det er flere grunner for at man burde fullstyle en bolig, og den største grunnen vil nok være det å vise potensialet i boligen.

Det kan for eksempel være vanskelig å se for seg hvor stor sofa det er plass til, om det er mulig å ha spisestue på stuen, eller alternative møbleringsløsninger for hvert rom.

Det er heller ingen hemmelighet at det ligger mye følelser ved kjøp av bolig, og man vil lettere kunne se for seg et hjem når man går inn i en bolig som er fullt møblert, istedenfor tomme rom. En stylist vil kunne skape en visjon om det perfekte hjem, eller drømmen om den perfekte bolig.

Boligstyling handler ofte om å fange en stemning og å tilpasse boligen til målgruppen. Er målgruppen barnefamilier? Da kan det være lurt å innrede et eller to av  soverommene som barnerom.

Ved full styling vil boligstylisten komme inn i boligen med alle nødvendige møbler inkludert sofa, senger, bord og stoler for å gjøre boligen så lukrativ som mulig for en potensiell boligkjøper.

Husk at boligstylisten har dette som profesjon og er skolert og fullt oppdatert om trender og stil.

Vil du se hva boligstyling kan gjøre for ditt hjem? Se noen av vår prosjekter her.