Hvordan få mest ut av boligstylingen?

Uansett om du trenger et fullt møblert hjem, den siste finishen eller bare tips til hvordan du kan forbedre boligen klar for salg kan det lønne seg å engasjere en boligstylist.

1. Stylist kommer med nye øyne.

Hele prosessen starter gjerne med en befaring av en stylist, slik at stylisten får et overblikk over hva som burde gjøres i boligen før de evt kommer inn med møbler og interiør.

Boligeiere ser seg ofte blind på sitt eget interiør, men erfarne stylister kommer inn med nye øyne og kan gi gode tips til å få vist fram boligens potensiale. De gir gjerne råd på stedet og sender deretter en oppsummering etter befaringen.  

2. Fjerne personlige gjenstander

Vi har alle en personlig tilknytning til mye av tingene våre, men for å kunne gjøre boligen mest mulig attraktivt for nye boligkjøpere burde man fjerne det meste av de personlige tingene slik at potensielle kjøpere kan se for seg sine egne ting i boligen.

3. Fikse små feil og mangler

På en befaring vil en stylist kunne hjelpe deg med å se hva du burde fikse i selve boligen før en evt styling. Det kan være alt fra små grep som å fikse på en list og bytte håndtak på kjøkkenskapene til litt større grep som å male vegger, legge nytt gulv osv. Det er sjeldent du vil få noe igjen for å totalrenovere et bad, men å bytte ut en servant eller en dusjdør kan løfte inntrykket betraktelig. Dette er vurderinger en stylist kan gjøre under en befaring.

4. Rydde og vaske boligen

Før boligstylisten kommer for å style er det viktig at hele boligen ryddes og vaskes. Om man skal fullstyle boligen burde både vindusvasken og vask i skuffer og skap gjennomføres før alt av møbler og interiør er plassert. Det er lettere å gjennomføre en god husvask i en tom bolig.

5. Boligstylist kommer å styler boligen

Når boligstylisten kommer til boligen for å style har de allerede lagt en plan for boligstylingen, da har de tatt hensyn til både området boligen ligger i og målgruppen. Stylistene som gjennomfører oppdraget gjør gjerne flere stylinger daglig og har derfor opparbeidet seg en god kunnskap om hva markedet er på utkikk etter. De vet hva som gjelder av trender og de vil gjøre sitt ytterste for å vise din bolig fra sin beste side, slik at bildene fra boligen vil tiltrekke flest mulig til en visning.

Vil du se hva boligstyling kan gjøre for ditt hjem? Se noen av vår prosjekter her.